Sunday, March 22, 2009

SECIMLERE 5 KALA

Yeşiller Partisi seçimlere parti olarak katılamıyor, ancak ortak adaylarda temsilcileri var. Parti, seçim kampanyasını "Bağımsız düşün, yeşili seç" sloganıyla başlattı. Yeşiller İstanbul'da feminist adayları destekliyor.

Yeşiller Partisi 29 Mart yerel seçimlerinde bir ilçe ve bir beldede bağımsız yeşil belediye başkanı adaylarını, üç ilçede de bağımsız yeşil belediye meclis üyesi adaylarını destekliyor. Ayrıca üç büyükşehir ve bir ilçe belediyesiyle bir muhtarlıkta, içinde yer aldığı ortak aday platformunun adaylarını destekliyor.

Bugün "Bağımsız düşün, yeşili seç" sloganıyla kampanyasını başlatan partinin açıklamasına göre, "Yeşil adayların amacı, yeşillerin nasıl bir yerel yönetim anlayışı, nasıl bir yerel demokrasi modeli ve nasıl bir yeşil gelecek istediğini göstermek ve yeşil belediyelerde bu ideallerin uygulanmasını sağlamak."

Yeşiller'in seçimlerde desteklediği adaylar şöyle.

Bağımsız yeşil belediye başkan adayları: İzmir Konak'ta Derya Özgüzel, Hatay Samandağ Tomruksuyu beldesinde Sarpkaya Öz.

Bağımsız yeşil belediye meclis üyesi adayları: Bursa Nilüfer ilçesinde Sevgi Mutlu, İstanbul Şişli'de Sabri Ender Eren, Tekirdağ Merkez'de Kahraman Şahin.

Parti, Kadıköy'de "birlikte başarabiliriz" platformunun ortak belediye başkanı adayı olan Nursel Şengür'ü, belediye meclisi üyeliklerindeyse DTP listesinden seçimlere giren ortak bağımsız adayları destekliyor.

İstanbul'da feminist adaylara destek

Yeşiller İstanbul Beyoğlu'nda ortak aday platformunun adayını değil, bağımsız feminist aday Saime Ülfet Taylı Taş’ı destekliyor. Beyoğlu'ndaki Katip Mustafa Çelebi Mahallesi’nde de Lambdaistanbul, Amargi Kadın Kooperatifi, Mor Çatı ve Sosyalist Feminist Kolektif’in bulunduğu mahalleyi "gökkuşağına" boyamayı hedefleyen Belgin Çelik’i destekliyor.

Parti, ortak adaylardan İstanbul Büyükşehir'de Akın Birdal'ı, İzmir Büyükşehir'de Arif Ali Cangı'yı, Bursa Büyükşehir'de de İkbal Polat'ı destekliyor.


No comments: