Thursday, March 19, 2009

Veysel Eroglu'nun demokrasi anlayisi

Taraf
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf'e baraj kurma konusunda kararlı olduklarını söyledi. Bunun için Hasankeyf'e sandık kurmayacaklarını ve halkın görüşünü almayacaklarını belirten Eroğlu, "Çünkü vatandaş çok yanlış yönlendiriliyor. Biz tarihi mekanları ortaya çıkaran, eserleri taşıyarak Hasankeyf Kültür Parkı yapacağız. İddia ediyorum, üç-dört yıl sonra Hasankeyf turizm cenneti olacak" dedi.
5. Dünya Su Forumu'nda konuşan Eroğlu, önceki gün forumun açılışında gösteri yapan eylemcilerin davranışlarını kınadı. Eroğlu, "Biz her türlü görüşe açığız. Gelip düşüncelerin insani ölçütler çerçevesinde burada anlatabilirler. Onlar nümayiş yapıyordu. Nümayiş yapmak, insanları taciz etmek doğru mu?" diye sordu.

İki kişi sınırdışı edildi

Bu arada Dünya Su Forumu'nda "Riskli barajlara hayır" pankartı açtıktan sonra gözaltına alınan Uluslararası Nehirler çalışanları Payal Parekh ve Ann-Kathrin Schneider dün sınırdışı edildi.
ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, uygulamayı protesto ederek Meclis Başkanı'nın vereceği yemeğe katılmayacağını söyledi.

No comments: